Website FAQs

Întrebări adresate frecvent despre SRBME (FAQs).

Q?

Care sunt rolurile SRBME?

A.

SRBME este o societate profesionala independentă non-profit, care adună la olaltă biologi care lucrează în sectorul medical și cercetare. Rolurile societății pot fi consultate în secțiunea „Strategie” a site-ului web.

Q?

Care este istoria SRBME?

A.

SRBME a fost fondată de un grup de tineri biologi din sistemul medical, cercetare și mediul universitar și este dedicată în special biologilor din sistemul medical și cercetare. SRBME a fost înregistrată în 2017 (16963/302/2017) și funcționează pe baza statutului.

Q?

Cum pot contacta SRBME?

A.

Pentru întrebări generale vă rugăm să ne contactați la adresa de email: office@srbme.ro.

Pentru întrebări legate de înscriere vă rugăm să ne contactați la adresa de email: inscriere@srbme.ro.

Adresa SRBME este: str. Humulești, nr.2, blc. S5, ap. 5, București.

Q?

Ce reprezintă logo-ul SRBME?

A.

Log-ul SRBME este o stilizare a unui plot circos generat pe baza datelor geonomice umane.

Al doilea semicerc, parte a unui cerc dintr-un plot circos, reprezintă plotarea celor 23 de cromozomi umani, iar celelalte semicercuri, parte a altor ploturi circos, sunt stilizări ale unor date geonomice variate. Stilizarea se poate regăsi și în pagina oficială de Facebook.

Logo-ul a fost desenat de Dr. biolog pr. Cocoș Relu.

Q?

Cine este eligibil să se înscrie în SRBME?

A.

Cei care se pot înscrie ca membrii titulari în SRBME trebuie să aibă o diplomă de licența în biologie obținută la Facultățile de Biologie cu tradiție din Romania sau străinătate. De asemenea, cei care vor să devină membri titulari trebuie să fie activi în domeniul biologiei.

Studenții se pot înscrie ca membri simpatizanți, conform statutului SRBME.

Biologii cu diplomă de licență obținută la Facultățile de Biologie, care nu sunt activi în domeniul biologiei se pot înscrie ca membri susținători.