De ce să devii biolog?

Alegerea BIOLOGIEI este, dincolo de pasiune, o alegere care poate fi determinată de oportunitățile profesionale ce apar după terminarea facultății. Unele din aceste oportunități profesionale pot fi in domeniul biologiei medicale și cercetării.

Biologii fac parte din echipe implicate în dezvoltarea de noi medicamente, teste de diagnostic sau în dezvoltarea de noi metode de analiză moleculară. Geneticienii sunt capabili sa înlocuiască genele defecte prin tehnologia CRISPR și sunt angrenați în domenii complexe de cercetare.

Biologii medicali pot fi angajați în sistemul sanitar, biotehnologie, domeniul farmaceutic sau cercetarea medicală. În toate cazurile, aceste profesii îți oferă posibilitatea cunoașterii echipamentelor de diagnostic și a tehnicilor adecvate.
Ca biolog medical ai satisfacția imensă că poți să ajuți oamenii prin furnizarea unui rezultat corect și rapid, la momentul oportun, care să ducă la un diagnostic și tratament personalizate.

De asemenea, îmbrățișarea acestor profesii îți dezvoltă abilitățile analitice, gândirea creativă și capacitatea de gestionare a problemelor.

Biologii pot lucra ca cercetători în diferite domenii ale științei, altele decât biologia medicală, de la biologia marină, genetică, ecologie, antropologie moleculară sau bioinformatică la astrobiologie/exobiologie.

Toate aceste oportunități profesionale sunt motive bine întemeiate pentru un răspuns motivațional la întrebarea noastră, „De ce să devii biolog?”.