Strategie

SRMBE este o organizație non-profit independentă care aduce împreună studenți și specialiști ce lucrează în diferite domenii ajutându-i să-și împărtășească cunoștințele și ideile.

Rolul acestei societăți este definit prin Statutul Societății, ce propune ca SRBME să devină o voce comună care:

-să stabilească, sprijine și să îmbunătățească standardele de calificare, competență și conduită ale celor care practică biologia ca profesie;

-să organizeze un corp profesional care să dezvolte standarde pentru Educație Profesională Continuă (EPC) și criterii pentru organizarea unor registre profesionale proprii pe nivele de competență pentru biologii medicali.

-să ridice standardele în laboratoarele clinice prin asigurarea consilierii din partea experților noștri.

-să crească vizibilitatea și interesul public pentru biologie prin acțiuni reprezentative în chestiuni legate de știință;

-să influențeze politicile în cercetare și sistemul medical.

-să promoveze în societatea românească managementul biodiversității și ecosistemelor.

-să promoveze obiectivele membrilor societății în măsura în care acestea se referă la avansarea științei sau practicile în biologie.

-să dezvolte un sistem de mentorat pentru tinerii biologi.

-să aducă împreună specialiști și organizații pentru realizarea scopurilor propuse.

-să asigure accesul la evenimente și resurse educaționale, cum ar fi cursuri și workshop-uri acreditate pentru studenții și profesioniștii din domeniul bio-medical.

-să ofere suport și susținere pentru cercetare și publicarea rezultatelor.

-să inspire membrii noștri și ceilalți biologi prin dăruire și comunicare asupra importanței studierii științelor biologice.

-să desfășoare activități publice pentru promovarea domeniilor biologiei.